Hlavní obsah

Návrhář Valentino odejde příští rok na odpočinek

– ŘÍM

Slavný italský návrhář Valentino Garavani, který v květnu oslavil své 75. narozeniny, oznámil, že se rozloučí s módou a v lednu příštího roku odejde na odpočinek. "Skončím s veškerou svou činností koncem ledna 2008. Nyní pracuji na kolekci pret-a-porter, která bude v Paříži představena v říjnu, a na kolekci haute couture, která se představí v lednu," řekl návrhář.

Článek

"Měl jsem to štěstí, že jsem dělal to, co bylo v mládí mým koníčkem, co mi přineslo tolik radosti a uznání, to štěstí, že se mi podařilo zachovat si vlastní styl i přes velké změny, které móda zaznamenala," prohlásil Valentino. 

Na tiskové konferenci ze 6. července však vyloučil, že by odešel do penze, a zdůraznil, že neumí "nic jiného, než navrhovat šaty". Valentino tehdy otevřel expozici v Ara Pacis v Římě, kde jsou vystaveny tři stovky jeho šatů, především večerních rób. 

Valentino, který se narodil 11. května 1932 ve městě Voghera severně od Milána, po dobu své úspěšné kariéry oblékal přední celebrity. K jeho stálým zákaznicím patřila americká herečka Elizabeth Taylorová. Jedním z nejznámějších děl jsou krajkové šaty Jacqueline Kennedyové na svatbu s řeckým miliardářem Aristotelem Onassisem. 

Reklama

Související témata:

Související články

OBRAZEM: Giorgio Armani - podzim, zima 2007

Módní návrhář Giorgio Armani patří mezi ikony světové módy. Jeho kolekce udávají směr a jsou inspirací pro návrháře nejrůznějších módních domů.

Jiřina Tauchmanová: Na mě nemá kdo šít

Módní návrhářka Jiřina Tauchmanová (45) prý podle odborníka na lidskou duši musela v některém ze svých minulých životů přinejmenším bydlet v blízkosti...

Výběr článků

Načítám