Hlavní obsah

Mikulášská sbírka pomáhá v rodinách pečujících o dítě s postižením

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtvrtého prosince startuje tradiční Mikulášská sbírka pořádaná Společností pro ranou péči, jejímž smyslem je získat prostředky na terénní práci v rodinách pečujících o dítě s postižením. Poradkyně rané péče dojíždějí za dětmi a rodiči do jejich domovů a poskytují jim rady a instruktáž, jak co nejvhodněji podporovat vývoj dítěte, zapůjčují vhodné stimulační pomůcky a hračky, případně zprostředkují kontakt na další odborníky.

Foto: Profimedia.cz

Rodiče s postiženým dítětem potřebují speciální pomoc již krátce po jeho narození.

Článek

Společnost pro ranou péči pomáhá rodinám s dětmi s postižením v raném věku již 25 let, zajišťuje terénní služby pro více než 450 klientských rodin. Peníze ze sbírek používá na poskytování služeb, nákup speciálních pomůcek, výukových hraček pro děti, ale i na vydávání publikací a informačních textů pro rodiče či na prosazování legislativních úprav směřujících ke zlepšení systému ochrany dětí s postižením.

Sbírka bude probíhat jednak formou dobrovolníků, kteří budou procházet krajskými městy. Poznáte je tak, že budou mít speciální červené čepice a budou vybaveni zapečetěnými pokladničkami. Každý, kdo dobrovolníky potká, se tak bude moci sám stát na malou chvíli Mikulášem a obdarovat. Pokud tak učiní, bude odměněn drobným dárkem, který vytvořili lidé známí i neznámí s chutí pomáhat.

Pomoci můžete ale také formou darovacích SMS nebo sbírkového účtu, a to až do října 2016. Každý, kdo chce podpořit činnost Společnosti pro ranou péči, může během celého roku odeslat jednorázovou darovací SMS ve tvaru: DMS DOMOVJEDOMA na číslo 87 777. Přispívat lze také pravidelně každý měsíc po dobu jednoho roku. Stačí odeslat SMS ve tvaru DMS ROK DOMOVJEDOMA na telefonní číslo 87 777 a každý měsíc bude dárci automaticky odečtena částka 30 Kč.

Více informací na www.darcovskasms.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám