Hlavní obsah

První červen patří již tradičně dětem

Novinky, das

Od roku 1949 patří 1. červen oslavě všech dětí na celém světě. Tyto oslavy by přesto neměly být jen o dárcích a radosti, ale uvědomění si, že jsou na zemi stále milióny dětí, jimž je upíráno to nejzákladnější, a to právo na šťastné dětství. A nejedná se jen o zóny s válečnými konflikty, mnohé bezpráví se na dětech děje i u nás.

Foto: Profimedia.cz

Čas strávený s rodiči, dětem nic nenahradí.

Článek

A nemusí jít jen o týrání a zneužívání dětí, problémy mohou být i mnohem menšího rázu, nicméně nikterak méně důležitého. Fenoménem dnešní doby je nedostatek času a z toho vyplývající i rodičovská nevšímavost a také snahy vynahradit všechny důležité potřeby dítěte penězi či dárky.

Rodiče si ne vždy uvědomují, co je pro děti skutečně nejdůležitější. Ani ten nejdražší a nejvytouženější dárek nikdy nenahradí čas strávený s nimi. Odvolávat se neustále na nedostatek času či důležitější věci, bohužel může na vývoji dítěte napáchat mnohem víc škod, než si mnozí rodiče jsou vůbec ochotni připustit.

Dítě potřebuje, aby mu rodiče naslouchali a brali ho vážně, aby jen nemávli rukou nad jeho problémy s tím, že ty jejich jsou důležitější.

Dnešní den si tedy kromě oslavy a dárků utvořte příjemnou rodinou atmosféru, tak aby se vaše děti cítily šťastné a milované.

Foto: archív

Stavebnice, co potěší ty nejmenší - Zleva: 1. Lego duplo letiště, 2. Lego duplo kavárna 3. Lego duplo zmrzlinářská dodávka

Foto: Albatros Media

Knihy

Foto: Bino-dřevěné hračky

Vlak s domečky - Krtek - Dřevěný vláček s kostičkami a postavičkami krtečka a žabky ve veselých barvách pro malé stavebníky. Mnoho možností k využití - jako stavebnice, skládanka, klasická mašinka. Vhodné pro děti od 18 měsíců.

Foto: Bino

Prolézací stan slon - s tunelem, se kterým si děti užijí spoustu zábavy a radosti z objevování nových prostorů.

Foto: Tchibo

Sada barev na razítka

Foto: BOMB Cosmetics

Koupelové balistické koule a špalíčky jsou lisované a válcované ručně v Anglii. V každém balistiku jsou obsaženy čisté esenciální oleje a bikarbonová soda, díky níž je voda měkčí a pokožka jemnější.

Foto: Crumpler

Funkční a přitom designová taška na tablet

Foto: Adidas

Adidas x15, kopačky, které ocení každý malý i velký fotbalista.

Reklama

Související témata:

Související články

Dobroty pro mlsné jazýčky nejen ke Dni dětí

Den dětí přímo vybízí k oslavám. Děti totiž oslavy milují a každou takovou událost si i náležitě užijí. Přinášíme vám několik tipů, jak si tuto oslavu...

Výběr článků

Načítám