Svou lásku tak můžete pozvat na nezapomenutelný večer v režii afrodiziakálních ústřic, fantastických hlavních chodů a okouzlujících dezertů.

Podívejte se na několik tipů největšího gastronomického průvodce v České republice Restu.

Palazzo Restaurant

Palazzo Restaurant vás naladí královsky už při romantické procházce před večeří, neboť leží v nádherné brněnské lokalitě kousek pod hradem Špilberk. Valentýnské menu tu pro vás chystá vyhlášený šéfkuchař Milan Urbánek, který čaruje s tím nejlepším ze středomořské kuchyně i českých specialit.

Po celý týden kolem Valentýna můžete laskat své chutě hned šestichodovým menu, kde nebudou chybět ústřice, telecí carpaccio či pečený filet z tuňáka. Neobvyklé, avšak perfektně vyladěné kombinace chutí si užijete v přepychovém interiéru se španělským šmrncem. Cena menu činí 990 korun.

Wellington Cafe

Wellington Cafe je situováno v klidném a poetickém prostředí mimo centrum Brna a potrpí si na kvalitní gastronomii s využitím sezónních a často vlastním úsilím vypěstovaných surovin. Místní Masterchef Petr Jonáš si pro vás přichystal hotový valentýnský příběh.

Na úvod můžete ochutnat tataráček či poctivý francouzský quiche, v hlavním dějství se představí flank steak a filetovaný mořský vlk, vše vyústí sladkou tečkou v podobě čokoládového moučníku či valentýnského cupcaku. To vše za velmi přívětivou cenu 455 korun za jedno menu.

Restaurace Primátorka nad terasami

Svěží a moderní prostředí restaurace Primátorka je ideálně dostupné z historického centra Hradce Králové. O valentýnském víkendu zde budou servírovat koncentrovanou lásku v bohatém a netradičním menu.

Krém z červené řepy vám nazdobí vykrajovanými srdíčky z panna cotty, následují medailonky z telecí kotlety s chřestovou omáčkou a nakonec jahodový parfait. Parfait bude s takovými dobrotami celý večer, a to za cenu 390 Kč za jedno menu.

Restaurace Olivier

V restauraci Olivier, která se nachází v Českých Budějovicích, na vás dýchne ta pravá středomořská kuchyně a olivy, kam se podíváte. Během Valentýna se zde můžete těšit na gratinované ústřice Rockefeller s krustou z parmazánové strouhanky, pěnovou polévku z kokosu s krevetovým špízem na citronové trávě, pomalu pečenou svíčkovou z mladého býka s lanýžovým krémem a silným Bordeaux glasée a jako dezert na suflée z čokolády Guanaja s ledovým cappuccinem a zmrzlinou se švestkami marinovanými v karibském rumu.

A jako malý dárek je připravena sklenka Champagne Nominé-Renard brut zdarma. Cena menu činí 989 korun.

Restaurace Sedmý nebe Morávka

Chválený plzeňský podnik Sedmý nebe dostává svému jménu, neboť na Valentýna vám přichystá hned dvě výtečná menu – odlehčenější a plnější variantu.

Podle momentální nálady tedy můžete ochutnat jak houbový quiche s rukolovým salátkem a flank steak s koňakovou omáčkou, tak vepřovou panenku na višňových pilinách a ananasové ravioly. To vše v příjemném interiéru restaurace, kde se v harmonické kombinaci snoubí staročeské prvky se svěžím designem.

Dvůr Hoffmeister

Nedaleko Okoře se nachází pohádková vesnička Velké Číčovice, kde zaplesají srdce všech beznadějných romantiků toužících po klidném víkendu v přírodě. Rodinný Dvůr Hoffmeister vaří podle receptů prababiček a využívá poctivé lokální suroviny. Navíc otec majitele restaurace je slavný malíř Adolf Hoffmeister.

Vyrazit můžete buď na večeři, nebo rovnou na celý víkend v rámci Valentýnského pobytového balíčku. Delikátní menu má dvě varianty – pro něj a pro ni – a najdete na něm carpaccio i hovězí tataráček či linguine s krevetami nebo konfitovanou vepřovou panenku. Cena za menu pro dvě osoby činí 1490 korun.

Restaurace Mezi domky (Buštěhrad)

Historické město Buštěhrad ukrývá malý gastronomický poklad Středočeského kraje – restauraci Mezi domky. Romantika jako řemen tu čeká na dvojice, které v obklopení růží mohou povečeřet čtyřchodové valentýnské menu i speciální nabídku á la carte.

Jemný bramborový krém s grilovanou mušlí, hovězí líčka na víně či čokoládový dortík s kopečkem kokosové zmrzliny, delikatesy zdobí menu odshora až dolů.

Restaurace Ill Palazzo

Vyhlášená restaurace Ill Palazzo je mezi Pražany mimořádně oblíbená. Krom prvotřídních italských pokrmů se vám totiž dostane také čarovné atmosféry hlavního města.

Podnik je situovaný v samotném srdci Prahy nedaleko Karlova mostu, a to přímo v prostorách jednoho z historických sklepů, kde Karel IV. skladoval svá vína. Valentýnské menu s mořskými plody zahrnuje carpaccio z langustýnek, pečeného mořského vlka ve tvaru růže a jahodový tataráček. Jedno takové menu si vychutnáte za vstřícnou cenu 690 korun.

Restaurant Pavillon

Pavillon se řadí k nejlepším restauracím v Brně. Okouzleni budete zejména jeho unikátním moderním designem z dílny předních českých umělců. Šéfkuchař Jan Kaplan vás dozajista uhrane svým valentýnským menu, které se skládá z carpaccia z mušlí svatého Jakuba a hovězí svíčkové, grilovaného prsa z divoké kachny, strouhaných kaštanů, petrželového pyré a čokoládového dortu s malinovým sorbetem, slaným karamelem a arašídy. Cena menu je 1190 korun.

Restaurant Zámek Zábřeh

Kouzelné prostředí renesančního zámku je jako stvořené pro zamilovaný večer. V Zámku Zábřeh se po celý valentýnský víkend můžete těšit na speciální romantickou nabídku s vinným párováním.

Jako předkrm vás zde čeká uzené filátko ze pstruha a dorůžova pečená telecí kýta na hlávkovém salátku s jahodovou omáčkou a rozpečenou bagetkou, hlavním chodem jsou medailonky z hovězí svíčkové a pečená krůtí prsíčka v sušené šunce s grilovanou zeleninou, dýňovým rizotkem a omáčkou z bourbonu a jako dezert jahodové cappuccino s vanilkovou zmrzlinou a perníkovými chipsy, to vše za doprovodu lahodných vín. Cena menu 990 korun pro dva.