Hlavní obsah

Falešný Clooney prodával falešné rolexky, dopadli ho v Thajsku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bangkok

V Thajsku dopadli italský pár podvodníků, 58letého Franceska Galdeliho a 45 Vanju Goffiovou. Muž se vydával za herce George Clooneyho a snažil se vylákat peníze z investorů na podvodný obchod s oděvy. Dvojice také prodávala na internetu falešné rolexky.

Foto: CRIME SUPPRESSION DIVISION OF THAILAND, ČTK/AP

Ital Francesco Galdeli, který se v Thajsku vydával za herce George Clooneyho a kupodivu mu to procházelo.

Článek

Pár byl zadržen v sobotu v domě v Čonburi nedaleko thajského letoviska Pattaja, uvedly stanice BBC a list Bangkok Post. Na akci se podílela italská policie, která se obrátila na thajské kolegy, když zjistila, že dvojice přezdívaná italští Bonnie a Clyde pro svou schopnost unikat policii, je v Thajsku. Podle italských médií se aktuálně živili prodejem falešných hodinek Rolex na internetu.

„Během vyšetřování se Francesco přiznal, že se vydával za George Clooneyho a tvrdil, že otevírá obchod s oděvy, aby mu lidi poslali peníze,“ uvedla thajská policie podle agentury AFP.

Foto: ČTK/AP

Thajská policie odvádí Itala Francesla Galdeliho, který se vydával na George Clooneye

Dvojice byla zadržena na základě zatykače Interpolu z roku 2013. V Miláně byla odsouzena na osm let za podvody, při nichž také využívala jméno George Clooneyho. Partneři tvrdili, že Clooney otevírá obchod s oděvy a hledá dodavatele, kteří je budou šít. Thajská policie uvedla, že dvojice byla schopna vylákat z investorů 40 milionů bahtů (29 milionů korun).

Foto: Reuters

Do Benátek přijede George Clooney.

Sám herec oba podvodníky žaloval a už v roce 2010 kvůli případu svědčil u soudu. Do vězení tehdy ale dvojice nenastoupila a utekla. Od roku 2014 žila v Thajsku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám