Hlavní obsah

Při pádu vrtulníku zemřeli dva velvyslanci

• Aktualizováno

Při nehodě vojenského vrtulníku na severu Pákistánu zemřelo nejméně šest lidí, včetně norského a filipínského velvyslance. Polský a nizozemský ambasador byli zraněni. Uvedla to britská BBC. Hnutí Tálibán tvrdí, že vrtulník byl sestřelen.

Foto: Anjum Naveed, ČTK/AP

Voják hlídá vjezd do armádní nemocnice, kam byla převezena těla obětí nehody vrtulníku.

Článek

Vrtulník měl havarovat při pokusu o přistání v údolí Naltar. Podle dostupných informací zemřeli rovněž oba piloti a také manželky indonéského a malajského velvyslance. Dalších pět lidí bylo zraněno.

K incidentu se přihlásilo hnutí Tálibán. Jeho mluvčí Muhammad Khorasani v e-mailovém prohlášení uvedl, že vrtulník byl sestřelen. Informaci však oficiální zdroje nepotvrdili. Oblast navíc nepatří mezi regiony, v nichž Tálibán operuje.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záchranářský vrtulník směřuje na místo neštěstí v pákistánském GilgituVideo: Reuters

Vrtulník mířil na otevření lanovky, která by měla přilákat turisty do oblasti Baltistánu. Na palubě ruského stroje Mui-17 bylo údajně 11 cizinců a šest Pákistánců.

Podle svědka události narazil vrtulník při přistání do budovy školy. V té vypukl požár. "V té chvíli byli ve škole žáci," sdělil k tomu lékař místní nemocnice, který vyjádřil obavu, že počet obětí se může zvýšit.

"Požádali jsme o vyslání co největšího počtu sanitek na místo, protože situace je vážná," citovala jej agentura AFP.

Reklama

Výběr článků

Načítám