Hlavní obsah

Do Malajsie dopravili první těla obětí z boeingu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kuala Lumpur

Na letišti v malajsijském Kuala Lumpuru přistál v pátek letoun s prvními těly a urnami 20 malajsijských cestujících, kteří v polovině července zahynuli při pádu Boeingu 777 nad východní Ukrajinou.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Do Malajsie přivezli ostatky obětí ze sestřeleného boeinguVideo: Reuters

 
Článek

Letoun malajsijských aerolinií dorazil z Amsterodamu, kde byly ostatky obětí naloženy. Druhý speciální letoun z Nizozemska se zbylými malajsijskými oběťmi očekávají v Kuala Lumpuru v neděli. Ostatky obětí budou předány pozůstalým.

Z občanů Malajsie, kteří na palubě boeingu zahynuli, bylo zatím identifikováno 30 lidí. Z 298 lidí na palubě malajsijského boeingu bylo 43 Malajsijců, 195 cestujících pocházelo z Nizozemska.

Foto: Olivia Harris, Reuters

Pietní akt na letišti v Kuala Lumpuru, kam přivezli ostatky obětí z letounu sestřeleného nad Ukrajinou,

Na letišti v Kuala Lumpuru přihlíželi pietnímu aktu členové královské rodiny a malajsijské vlády. Přistání přenášely všechny místní televizní kanály.

Vyšetřování neštěstí pokračuje

Letoun byl 17. července zasažen střelou země-vzduch odpálenou z míst, která kontrolovali východoukrajinští povstalci. [celá zpráva]

Vyšetřování katastrofy nebylo uzavřeno, první předběžné výsledky pátrání mají být zveřejněny v září.

Zajišťování důkazů na místě pádu letadla museli experti z Nizozemska a Malajsie přerušit, protože v bezprostředním okolí obce Hrabove, kam trosky dopadly, neustávaly boje mezi ukrajinskou armádou a vzbouřenci. [celá zpráva]

Pozůstatky obětí ležely kvůli bojům několik dní na místě pádu letadla. Postupně byly převáženy do Charkova a odtamtud k identifikaci do Nizozemska. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám