Hlavní obsah

Pistorius se na síti obrací k Bohu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihoafrický atlet Oscar Pistorius, obžalovaný za vraždu své přítelkyně Reevy Steenkampové, prolomil mlčení a umístil několik zpráv na sociální síť Twitter, kde ho sleduje 354 000 lidí. Obrací se v nich k Bohu.

Foto: ČTK/AP

Oscar Pistorius

Článek

„Blízko je Hospodin těm, kdo mají zkroušené srdce,“ citoval Pistorius v neděli odpoledne z bible, načež svůj příspěvek smazal.

Na to však následovalo umístění fotografie atleta s mladými lidmi, kteří mají stejně jako on amputované končetiny. „Můžeš někomu změnit život,“ připsal ke snímku.

V týž den ještě Pistorius přidal fotografii, na níž prstem ukazuje na text v knize rakouského psychiatra Viktora Frankla Člověk hledá smysl, která líčí jeho zážitky z koncentračního tábora Osvětim. Úryvek popisuje situaci člověka, jemuž na světě nic nezbylo, ale on má přesto útěchu v myšlenkách na bližního.

V pondělí Pistorius vyslal do světa další vzkaz. „Pane, dnes tě žádám, abys v řece uzdravení omyl ty, kdo žijí v bolesti. Amen.“

Hrozí mu doživotí

Je to poprvé od 14. února, kdy Pistorius prolomil mlčení. Tehdy vyjádřil svůj zármutek nad ztrátou přítelkyně.

Pistorius tvrdí, že Steenkampovou zabít nechtěl. V noční tmě prý přes dveře ve své koupelně střílel po domnělém zloději.

Související téma:

Foto: Profimedia.cz

Oscar Pistorius

Pistoriovi hrozí až doživotí, uzná-li soud úmyslnou vraždu. V případě, že by byl zproštěn viny, zváží ještě soud obvinění z nedbalosti vedoucí k usmrcení, za což by mohl padnout trest až 15 let vězení.

Reklama

Související témata:

Související články

Pistorius trpěl od dětství úzkostnými stavy

Jihoafrický handicapovaný atlet Oscar Pistorius trpěl od dětství úzkostnou poruchou, uvedla v pondělí u soudu v Pretorii psychiatrička Meryl Vosterová. Podle...

Výběr článků

Načítám