Hlavní obsah

V JAR zadrželi ženu podezřelou z plánování vražd pro Krejčíře

Johannesburg
Aktualizováno

Policejní počítačovou expertku, která měla českému uprchlíkovi v JAR Radovanu Krejčířovi pomáhat s plánovaním vražd nepohodlných osob, zatkli ve čtvrtek tamní vyšetřovatelé. Zadržená měla Krejčířově skupině poskytovat software, který jim umožňoval sledovat oběti. Napsal to server The New Age.

Článek

„Podezřelá je 34letá žena, která je seržantkou ze zpravodajského prostředí,“ uvedl policista Solomon Makgale. Vyšetřovatelé ženě při zadržení zabavili devět mobilních telefonů.

Jedná se už o pátou zadrženou v kauze údajně plánovaných vražd Krejčířem. Už minulý týden skončili za mřížemi tři muži a jedna žena. Měli mít za úkol zabít soukromého detektiva Paula O'Sullivana, který se zabývá Krejčířovými aktivitami.

Jeden ze zadržených mužů je policista z elitní jednotky, který také čelí obvinění z únosu a pokusu o vraždu údajného Krejčířova drogového kurýra. Ten zmizel se zásilkou 25 kilogramů pervitinu, které měl dopravit do Austrálie, a proto se ho měl Krejčíř chtít zbavit. V kauze čelí obvinění čtyři lidé včetně Krejčíře. Toho jediného odmítl soud propustit na kauci.

Související téma:

Foto: Archiv, Právo

Radovan Krejčíř

V okolí Krejčíře v uplynulých letech zemřelo násilnou smrtí množství lidí. Český podnikatel, který do JAR utekl přes Seychely před českou justicí, veškerá podezření odmítá.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám