Hlavní obsah

Porodní asistentka unášela a prodávala novorozeňata

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peking

V Číně stanula před soudem porodní asistentka z provincie Šan-si. Přiznala, že obchodníkům s dětmi prodávala novorozeňata, jimž pomáhala na svět. Obviněním z únosů se brání tvrzením, že rodiče jí své děti sami dobrovolně odevzdávali. O případu informovala čínská státní média.

Foto: Profimedia.cz

Novorozenec v Číně. Ilustrační foto

Článek

Čang Šu-sia je viněna z prodeje sedmi novorozeňat včetně dvojčat, jež se narodila v období od listopadu 2011 do července 2013 v nemocnici ve městě Fu-pching.

Policie porodnici zatkla poté, co se na ni s podezřením na únos svého syna obrátil jeden rodičovský pár. Lékařka jim po porodu řekla, že dítě trpí vážnou vrozenou vadou a přesvědčila je, aby jí dítě odevzdali. Následně ho prodala muži, který pak dítě zobchodoval v sousední provincii Che-nan.

Vyšetřovatelům se posléze povedlo dítě najít a vrátit k rodičům. Stejně tak uspěli v dalších pěti případech. Jedna holčička však dobu odloučení od rodiny nepřežila.

Obhájce obviněnou u soudu brání, že rodiče své děti vydávali dobrovolně, a odmítá tedy obvinění z únosů. Porodnice nicméně přiznala, že s novorozeňaty obchodovala.

Reklama

Výběr článků

Načítám