Hlavní obsah

Nejkrásnější ženou světa je Američanka z Filipín

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Třiadvacetiletá Megan Youngová zvítězila ve finále soutěže krásy Miss World 2013. Také Česká republika měla ve finále svou zástupkyni. Lucie Kovandová ale podle mluvčí České Miss Terezy Typoltové v oficiálním pořadí nezabodovala. Přesto se těšila obdivu na mnoha fanouškovských stránkách a na Pageantology.net dokonce v hlasování People's Choice Miss World 2013 zvítězila.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Vyhlášení soutěže Miss World 2013Video: Reuters

 
Článek

Megan Youngová se narodila ve Spojených státech, na Filipíny se přestěhovala v deseti v letech. Mezi její záliby patří videohry, je ale i velkou fanynkou příběhů s čarodějem Harry Potterem. Druhé místo obsadila Miss Francie a na třetí příčce skončila Miss Ghana.

Foto: Profimedia.cz

Miss World 2013 Megan Youngová

„Účast na světové soutěži pro mě byla obrovským zážitkem, seznámila jsem se s řadou zajímavých dívek z celého světa a odvážím si domů nejen krásné vzpomínky, ale také cenné zkušenosti. Konkurence byla veliká, letošního ročníku se účastnil rekordní počet dívek,” uvedla Kovandová.

Foto: Profimedia.cz

Miss World Megan Youngová (vlevo) s kolegyní z Guyany Ruqayyah Boyerovou

Finále uzavírající třítýdenní soutěž se uskutečnilo na ostrově Bali, a to navzdory týdnům protestů radikálních muslimů i hrozbám, že by extremisté mohli na soutěž zaútočit. Přenášely ho televizní stanice ve více než 180 zemích.

V Indonésii, která je nejlidnatější muslimskou zemí na světě, demonstrovaly proti Miss World tisíce protestujících. Podle nich je tato akce „pornografií” a „soutěžením děvek”.

Kvůli protestům museli organizátoři celou akci přesunout na převážně hinduistické Bali; původně se měla část soutěží a finále konat v hlavním městě Jakartě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám