Hlavní obsah

Matka našla krajtu ovinutou kolem své dvouleté dcery

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šok připravila v neděli nad ránem 22leté Australance a její dvouleté dcerce téměř dvoumetrová krajta, která se jim vplížila do domu a třikrát se ovinula spícímu batoleti kolem ruky. Incident měl šťastné vyústění. Pokousaná dívenka Zara sice skončila v nemocnici, ale zakrátko byla zase propuštěna.

Matka našla spící dítě s krajtou omotanou kolem paže

 
Článek

Tess Guthrieovou z města Lismore v Novém Jižním Walesu vzbudila divoce prskající domácí kočka, která spala u Zary a nyní se snažila dítě před nevítaným hostem bránit. Nicméně krajta se ovinula spící holčičce kolem ruky.

„Myslela jsem si, že je to zlý sen. Přepadla mě neuvěřitelná hrůza, jako první mě napadlo, že ji had zabije, protože byl kolem ní omotán tak těsně,“ popsala matka v rozhovoru pro deník Brisbane Times. Krajta už stačila Zaru třikrát kousnout, dítě se vzbudilo a plakalo zděšením. „Rány silně krvácely a Zara křičela. Já jsem propadla hysterii, byl to takový šok,“ uvedla Guthrieová.

Později na místo dorazili přivolaní záchranáři. Ukázalo se, že zhruba 180 centimetrů dlouhý had byla krajta diamantová. Její kousnutí tedy nebyla jedovatá, dívenka měla přesto štěstí, protože se jedná o škrtiče. Zaru ošetřili v místní nemocnici, ale záhy ji zase pustili domů, jelikož její zranění nebyla vážná.

Krajtu pak záchranáři pustili zase do volné přírody. „Had neměl vůbec v úmyslu dítě pozřít,“ řekl Tex Tillis, který se specializuje na odchyt plazů. Osvětlil, že krajta se jen chtěla ovinout kolem teplého těla.

Ve škole našli hnízdo s 23 mláďaty

O podobné případy není v Austrálii nouze. Například v prosinci podle stanice ABC museli v Darwinu dočasně uzavřít školku, kde po spatření mláděte krajty našli experti ve zdi hnízdo s 23 mláďaty a 41 nakladenými vejci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám