Hlavní obsah

Na dvacet obětí atentátů v Afghánistánu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kábul
Aktualizováno

Dva úterní atentáty v Afghánistánu si vyžádaly 18 mrtvých. Deset osob zahynulo u afghánského Herátu, uvedla televize SkyNews. Podle BBC bylo celkem zraněno a zabito dvacet osob. Druhý útok si vyžádal životy osmi policistů v provincii Hílmand na jihu země.

Foto: Reuters

Auto zničené při výbuchu (ilustrační foto z jiného atentátu)

Článek

V Hílmandu zaútočila trojice pěších sebevražedných atentátníků na policejní ředitelství okresu Musakála. Policisté skupinku zaregistrovali a jednoho z útočníků se jim podařilo zastřelit, další dva se ale vyhodili do povětří, popsal incident mluvčí místních úřadů Daúd Ahmadí. Osm policistů zahynulo a několik dalších bylo zraněno.

 Útok v Herátu

Terčem útoku bylo sídlo místní samosprávy. Atentát byl spáchán ve chvíli, kdy se před budovou utvořila fronta lidí, kteří chtěli vidět vládní úředníky.

Do davu vjel sebevražedný atentátník ve svém vozidle s pohonem čtyř kol. Pak odpálil nálož.

"Když sebevražedný atentátník zkusil vjet do budovy oblastní správy, zastavila ho policie, jenže pak odpálil své nálože. Přímo v bráně,“ řekl předseda oblasti Nasar Ahmad Popul, který byl v době útoku v budově. Podle něj jsou mezi oběťmi policisté i civilisté.

Podle svědků je místo atentátu pokryto kusy lidských těl a plechu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám