Hlavní obsah

Bangladéšan uřezal manželce prsty, protože se chtěla vzdělávat

– Dháka

Humanitární organizace v Bangladéši žádají tvrdé potrestání muže, který svojí manželce uřezal prsty na pravé ruce, protože se chtěla vzdělávat. Policie uvedla, že 30letý Rafiqul Islám se k činu přiznal.

Článek

Islám, dělník pracující ve Spojených arabských emirátech, se po návratu domů počátkem měsíce dozvěděl, že jeho 21letá žena se rozhodla dál studovat, aniž by ho požádala o svolení. Proto ji podle policie spoutal, zavázal jí oči, přelepil ústa páskou a uřezal všechny prsty na ruce.

„Když se vrátil, řekl mi, že se mnou chce o něčem mluvit. Najednou mi zavázal oči a spoutal ruce. Také mi zalepil ústa a řekl, že má pro mne překvapení,“ řekla Hawa Akther Jui BBC. Doplnila, že ji muž už dříve po telefonu od studií odrazoval a varoval před „vážnými důsledky“.

Podle lékařů není možné prsty přišít mladé ženě zpátky. „Řekli mi, že se to musí udělat během šesti hodin, ale on je odmítl vydat. Jiný příbuzný je potom vyhodil mezi odpad. Když jsme je získali, bylo už pozdě,“ doplnila žena, která se stále zotavuje v domě svých rodičů. S manželem už nechce žít a dál je odhodlána chodit do školy. „Začala jsem cvičit psaní levou rukou,“ podotkla.

Reklama

Výběr článků

Načítám