Hlavní obsah

Australský dostih se proměnil v horor, kůň bez jezdce skočil do publika

Novinky, Markéta Kautznerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Warrnambool

Při překážkových dostizích ve Warrnamboolu v australském státě Victoria přeskočil kůň, který předtím ztratil svého žokeje, dvoumetrovou zeď a dopadl přímo do diváků. Tři lidé byli vážně zraněni, čtyři další byli do nemocnice převezeni s lehkými zraněními.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Během dostihů v Austrálii skočil kůň do publika, sedm lidí museli převézt do nemocniceVideo: Reuters

 
Článek

Překážkové závody ve Warrnamboolu jsou již mnoho let trnem v oku ochránců zvířat. Každoročně při nich totiž umírá příliš mnoho koní. Tentokrát, při 134. ročníku, byli navíc zraněni i lidé. Dvouletá holčička utrpěla tržné rány a rentgen u ní potvrdil zlomenou klíční kost. V nemocnici skončila se zlomeninami také 80letá žena a 12letý chlapec.

Podle pořadatelů byla dvoumetrová bariéra, kterou kůň jménem Banna Strand přeskočil, na dráhu umístěna před několika lety právě proto, aby se podobným případům předešlo.

Případ, kdy vystrašené zvíře bez žokeje vybočilo ze závodní dráhy a zranilo přihlížející, pobouřil v Austrálii mnoho lidí. Míru zavinění pořadatelů vyšetří v následujících dnech tamější policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám