Hlavní obsah

Krokodýli v Austrálii po cyklónu Yasi nežerou

– Sydney

Ze silného cyklonu Yasi, který minulý týden zasáhl severozápad Austrálie, se stále ještě nevzpamatovali krokodýli žijící ve slané vodě v místní rezervaci. Cyklón je natolik traumatizoval, že zůstávají pod vodou a nežerou, napsala v pátek agentura AFP s odvoláním na činitele národního parku Billabong ve městě Townsville.

Foto: Desmond Boylan, Reuters

Krokodýli budou potřebovat ještě několik dní, aby se z cyklónu vzpamatovali.

Článek

Dvanáct slanovodních krokodýlů, z nichž někteří měří víc než čtyři metry, bude prý potřebovat ještě několik dní, aby se z cyklónu vzpamatovali. "Jsou traumatizovaní. Zůstávají pod vodní hladinou a nevynořují se, aby si chytili jídlo," řekl činitel parku Bob Flemming australské tiskové agentuře AAP.

Cyklón, který byl v této části Austrálie nejhorší za posledních sto let, si ale mezi krokodýly nevyžádal žádné oběti, dodal Flemming. "Do výběhů popadala spousta stromů, ptáci uletěli, ale všichni se od té doby vrátili," uvedl.

Mimořádně silná bouře, která udeřila na australský stát 3. února, si vyžádala život nejméně jednoho člověka a napáchala rozsáhlé materiální škody odhadované na 3,5 miliardy australských dolarů (téměř 63 miliard korun).

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám