Hlavní obsah

„Krokodýla Dundeeho“ drží v Austrálii

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sydney
Aktualizováno

Herec Paul Hogan nesmí opustit Austrálii, kam z USA, kde žije, přicestoval na pohřeb své matky. Podle úřadů dluží představitel filmového Krokodýla Dundeeho v zemi milióny na daních.

Článek

Sedmdesátiletý Hogan, jenž žije v Los Angeles, přicestoval do Sydney minulý týden a hned dostal vyrozumění, že zemi nesmí opustit, dokud nevyřeší svůj několikamiliónový dluh, citovala agentura AFP hercova právníka Andrewa Robinsona.

Zástupce zároveň kritizoval nepatřičnost chování úřadů v souvislosti se smrtí Hoganovy matky Florence. Připomněl též, že na Hogana v LA čeká manželka a partnerka ze slavného filmu Linda Kozlowski a jejich dvanáctiletý syn Chance.

Australští vyšetřovatelé bojovali pět let u australských a amerických soudů o možnost prověřit Hoganovy offshoreové účty, jejichž prostřednictvím podle nich tajil skutečnou výši svých příjmů. Daňový úřad minulý měsíc uvedl, že herec nezaplatil daň z 38 miliónů australských dolarů (přes 660 miliónů korun), které zatajil po úspěchu filmové trilogie Krokodýl Dundee.

Hogan nikdy nebyl formálně obviněn.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám