Hlavní obsah

Zaměstnanci budou na Slovensku dostávat rekreační poukazy

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Slovenský cestovní ruch by mělo podpořit snížení daně z přidané hodnoty (DPH) na ubytovací služby a zavedení tzv. rekreačních poukazů. Po pondělním setkání se zástupci zaměstnavatelů a hoteliérů to řekl předseda slovenského parlamentu Andrej Danko (Slovenská národní strana).

Článek

Na rekreační poukaz v hodnotě 500 eur (téměř 13 tisíc korun) by měli mít od příštího roku nárok pracovníci podniků, kteří mají minimálně 50 zaměstnanců. „Poukaz bude možné uplatnit pouze na území Slovenské republiky,“ zdůraznil Danko.

Ze zmíněné hodnoty poukazu zaplatí firma 275 eur (sedm tisíc korun), na zbytek přispěje zaměstnanec. Částka nebude podléhat dani z příjmu ani povinným odvodům.

DPH na ubytovací služby by se měla snížit ze současných 19 na deset procent. Cestovní ruch představuje na slovenském hrubém domácím produktu tři procenta.

Na těchto opatřeních se domluvila slovenská vládní koalice Směr-sociální demokracie, Slovenská národní strana a strana Most-Híd.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám