Hlavní obsah

Noční vlci přistáli na Slovensku, další zastávkou je Brno

Bratislava

Skupina motorkářů z ruského klubu Noční vlci přes odpor polských pohraničníků vstoupila do schengenského prostoru. Motorkáři dorazili na Slovensko, odkud mají namířeno do Brna.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Ilustrační snímek

Článek

„Po zákazu v Litvě a v Polsku jsme přiletěli do Bratislavy. Bratrské Slovensko nás bez problémů pustilo přes hranice,“ uvedl jeden z motorkářů.

V úterý pokračují Noční vlci v cestě do Brna, kde mají sraz s jinou skupinou motorkářů. Ta do Evropské unie pronikla již dříve.

Ve středu se skupina vrátí do Bratislavy. Na Slavíně by měla položit kytice k památníku sovětských vojáků, kteří padli ve druhé světové válce v Bratislavě a v okolí. Následně mají Noční vlci pokračovat v jízdě na Duklu, kde rovněž uctí památku sovětských vojáků. Ve čtvrtek navštíví města Banská Bystrica, Turčianske Teplice a místo partyzánských bojů Jankov Vŕšok. Poté se opět vrátí do Bratislavy a v pátek se chystají pokračovat do Vídně.

Slováci jsou připraveni

„Policie je na přejezd motorkářů připravena. Situaci neustále monitorujeme. Pokud by došlo k narušení veřejného pořádku nebo by se dopustili dopravních přestupků, příslušné složky budou připraveny zasáhnout,“ uvedl na dotaz Novinek Martin Wäldl z komunikačního odboru policejního prezidia Slovenské republiky.

Noční vlci zahájili jízdu 29. dubna a 9. května v den vítězství nad fašismem chtějí dorazit do Berlína.

Reklama

Související články

Noční vlci vyrazili do Berlína

Ruští motorkáři z klubu Noční vlci vyrazili v pátek z Moskvy do Berlína oslavit 71. výročí vítězství Rudé armády nad hitlerovským Německem. Mají v úmyslu...

Výběr článků

Načítám