Hlavní obsah

Berlínskou demonstraci doprovodily potyčky mezi demonstranty a policisty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

V závěru nedělní prvomájové demonstrace v berlínské čtvrti Kreuzberg došlo po převážně poklidném průběhu dne k potyčkám demonstrantů s policií. Lidé oblečení v černém házeli na policisty lahve a kameny, zdravotníci museli ošetřovat krvavá zranění, informovala agentura DPA.

Foto: Fabrizio Bensch, Reuters

Demonstrace v Berlíně

Článek

Na prvomájové oslavy v Kreuzbergu dnes odpoledne podle policie dorazilo zhruba 30 000 lidí. Na následné večerní demonstraci, kterou obvykle provázejí nepokoje levicových aktivistů, se sešlo kolem 13 000 lidí.

Sobotní demonstrace příznivců levice v Německu v předvečer 1. máje se obešly bez násilností. Například v berlínské čtvrti Wedding se sešlo asi 2300 protestujících a v Hamburku o 500 méně.

Podle berlínského senátora pro otázky vnitra Franka Henkela byly sobotní akce poklidné. Henkel uvedl, že byl s jejich vývojem velmi spokojen. Na pořádek během noci dohlíželo asi 2500 policistů.

V Hamburku v sobotu demonstrovalo asi 1800 lidí. Na bezpečnost zde dohlíželo asi 1650 policistů. Policie uvedla, že demonstrace byla poklidná, ačkoli v jejím průběhu došlo k menším potyčkám. Několik výtržníků házelo kameny a dělobuchy a hasiči museli zlikvidovat požár jednoho auta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám