Hlavní obsah

Premiéra Fica čeká po operaci srdce rehabilitace

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Slovenský premiér Robert Fico (51) se dobře zotavuje po páteční operaci srdce a v nejbližší době skončí jeho hospitalizace. V úterý to uvedla mluvčí bratislavského ústavu srdečních a cévních chorob Dobroslava Krajačičová. Po propuštění z nemocnice čeká Fica rehabilitace.

Foto: Milan Malíček, Právo

Slovenský premiér Robert Fico na archivním snímku

Článek

Návrat k obvyklému způsobu života by mu měl zabrat dva měsíce. Podle slovenských médií mu lékaři voperovali dvojnásobný bypass. Kardiocentrum podrobnosti o jeho zdravotním stavu neuvedlo.

„Předseda vlády a jeho rodina považují informace o zdravotním stavu za čistě soukromou záležitost,“ dodala mluvčí.

Fico se podrobil operaci srdce v pátek 22. dubna. Předseda slovenské vlády a strany Směr-sociální demokracie sám vyhledal kardiologické centrum před téměř dvěma týdny, když si stěžoval na bolesti v hrudníku. Vyšetření nepotvrdila, ale ani nevyvrátila podezření na infarkt.

Po operaci je i předseda parlamentu

V pondělí se v bratislavském onkologickém ústavu podrobil operaci žaludku předseda parlamentu Andrej Danko. Jeho stav je rovněž dobrý. Lékaři potvrdili, že Dankovi vyoperovali podezřelý nález na žaludku, který budou lékaři dál zkoumat.

Ředitel ústavu Jozef Dolinský předpokládá, že předseda parlamentu zůstane v nemocnici 10 až 14 dní.

Související téma:

Foto: Radovan Stoklasa, Reuters

Fico ohlásil výsledek voleb za velký úspěch pro stranu, ačkoli půjde možná o Pyrrhovo vítězství.

Poprvé v historii Slovenska dva ze tří nejvyšších ústavních činitelů dočasně nemohou vykonávat své funkce. Fico a Danko jsou hospitalizováni v době, kdy sněmovna jedná o programovém prohlášení nové koaliční vlády. Očekává se, že poslanci budou o dokumentu a o vyslovení důvěry kabinetu hlasovat ještě tento týden.

Reklama

Související témata:

Související články

Slovenský premiér podstoupil operaci srdce

Slovenský premiér Robert Fico podstoupil v pátek ráno operaci v kardiologickém centru. Zákrok byl podle informací lékařů standardní a stav jednapadesátiletého...

Ficův stav je po operaci dobrý

Slovenský premiér Robert Fico se po páteční operaci v bratislavském kardiologickém centru zotavuje v souladu s očekáváními lékařů. Informovala o tom mluvčí...

Výběr článků

Načítám