Hlavní obsah

Orbán varuje před příchodem miliónů migrantů

Právo, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Budapešť

Podle maďarského premiéra Viktora Orbána je potřeba zastavit Brusel a jeho levicové spojence v Maďarsku, protože prý chtějí do Evropy dovést milióny lidí. Předseda maďarské vlády to uvedl v pátek v pravidelném pořadu rozhlasové stanice Kosssuth Rádió 180 minut.

Foto: MTI

Viktor Orbán ve studiu rozhlasové stanice Kosssuth Rádió

Článek

„Mezi Bruselem a maďarskou levicí existuje shoda v tom, že sem chtějí dovést milióny lidí. Tuto otázku je potřebné uzavřít v referendu,“ řekl Orbán. Jeho vláda už iniciovala plebiscit, který se má vyjádřit k otázce povinných kvót na přerozdělování migrantů.

Nápady, že by populační a hospodářské problémy Evropy mohl vyřešit příchod migrantů, označil maďarský premiér za nesmyslné.

„Takové řešení je v souladu s politikou bývalých maďarských socialistických vlád. V jejich programu figurovalo, že desetinu obyvatelstva budou v dohledné době tvořit cizinci,“ řekl premiér.

Orbán konstatoval, že požadavky uprchlíků na přesídlení do Evropy je potřeba řešit na území Afriky za finanční pomoci Evropské unie.

„Pokud se najde země, která je připravena je přijmout, ať přijdou,“ dodal. Vyzval také k upřednostnění mladých nezaměstnaných Evropanů při hledání nových pracovních sil.

Související téma:

„Je to určitě lepší než lidé přicházející z jiné kultury, kteří zvyšují bezpečnostní riziko na kontinentu,“ dodal.

Reklama

Výběr článků

Načítám