Hlavní obsah

V Německu obžalovali ženu z vraždy čtyř jejích novorozeňat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mnichov

Německá prokuratura v pátek obžalovala ženu ze severního Bavorska z vraždy čtyř jejích novorozenců. Loni v listopadu policisté v jejím někdejším obydlí v městečku Wallenfels nedaleko českých hranic našli celkem osm dětských těl. Příčinu smrti čtyř z nich se zjistit nepodařilo.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Z nápomoci k vraždě státní zastupitelství obžalovalo také otce dětí, informovala agentura DPA.

Podle vyšetřovatelů žena v letech 2003 až 2013 porodila v domě ve Wallenfelsu, který leží asi 50 kilometrů západně od Aše, osm dětí a přinejmenším čtyři z nich následně úmyslně zabila. U zbylých čtyř se nepodařilo zjistit, zda byly po porodu živé anebo životaschopné. Obžalovaný otec své manželce údajně pomáhal, na vraždách samotných se ale nepodílel.

Motivem činu, který otřásl třítisícovým bavorským městečkem, byla podle prokuratury snaha rodičů užívat si života, aniž "by je omezovaly další děti". Nyní již rozvedení manželé mají společně tři žijící děti, oba si do manželství přivedli další dvě děti z předchozích vztahů.

Těla novorozeňat v plastových pytlích a zabalené do ručníků nalezli policisté v domě ve Wallenfelsu loni v polovině listopadu. Matku dětí se podařilo krátce poté zadržet. Podle policie krátce nato přiznala, že několik svých dětí zavraždila.

V současnosti je žena ve vyšetřovací vazbě. Výsledky psychologického posudku, který nechala policie vyhotovit, zveřejněny nebyly.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám