Hlavní obsah

Vodní svět v Německu kvůli znásilnění omezil vstup pro muže

– Berlín

Případ znásilnění čtrnáctileté dívky dvěma afgánskými běženci má za následek zpřísnění bezpečnostních opatření ve vodním světě v Norderstedtu ve spolkové zemi Šlesvicko-Holštýnsko. Podle informací agentury DPA provozovatel dokonce na některé atrakce v určitý čas úplně zakáže vstup mužům.

Foto: Profimedia.cz

Vodní svět Arriba v německém Norderstedtu

Článek

Afghánci ve věku 14 a 34 let podle vyšetřovatelů minulý týden v neděli na plovárně sexuálně napadli dvě dívky. Té mladší bylo 14, té starší pak 18 let. Ostraha oba muže na místě zadržela, nyní jsou ve vazbě.

V reakci na to provozovatel vodního světa zakázal v určitý čas mužům vstupovat na skluzavky či na atrakci pod názvem divoká voda. V rozlehlém areálu budou také doplněny bezpečnostní kamery. Mezi návštěvníky navíc vždy budou nejméně tři neoznačení členové ostrahy.

"Budou plavat, chodit na tobogany či sedět na lehátkách, takže budou mít dění pod dohledem," oznámil akvapark.

Problémy s chováním vůči ženám ze strany některých běženců dlouhodobě hlásí i další německé plovárny, některé z nich dočasně zakázaly mužským žadatelům o azyl vstup.

Například Mnichov se po sérii incidentů rozhodl u bazénu rozmístit letáčky ve více jazycích, mimo jiné v arabštině, somálštině či paštunštině. Text je doplněn obrázky, aby byl srozumitelný i negramotným.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám