Hlavní obsah

Albánec se chtěl vyhnout vyhoštění z Německa. Při slaňování z šestého patra spadl

Rostock

Vážná zranění utrpěl dnes v severoněmeckém Rostocku 21letý Albánec, který se snažil vyhnout vyhoštění ze země. Na útěku před policií se pokusil slanit z šestého patra obytného domu, šňůra na prádlo, kterou k tomu použil, se ale přetrhla.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační snímek

Článek

Muž při pádu na trávník před domem utrpěl mimo jiné několikanásobnou zlomeninu nohy, informovala rostocká policie. V ohrožení života ale prý není.

Migrant z Albánie při příchodu policie, která se chystala vynutit rozhodnutí úřadů o jeho vyhoštění ze země, zablokoval dveře, připevnil na kličku okna šňůru na prádlo a pokusil se slanit. Slabé lano ale váhu muže zjevně nevydrželo a prasklo.

Albánie se spolu s dvěma dalšími balkánskými státy - Kosovem a Černou Horou - dostala na konci loňského října v rámci zpřísnění azylového zákonodárství v Německu na seznam bezpečných zemí. [celá zpráva]

Občané států zařazených na tento seznam nemají v Německu nárok na udělení azylu. Před časem kabinet kancléřky Angely Merkelové rozhodl o tom, že na seznam se nově dostane i Alžírsko, Tunisko a Maroko. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám