Hlavní obsah

Anonymní výhružka bombou vyklidila v Moskvě tucet obchodních domů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Tisíce zákazníků z tuctu nákupních středisek evakuovala policie v ruském hlavním městě Moskvě a jeho okolí kvůli anonymním telefonickým hrozbám bombovými výbuchy. Prověřovala se také jedna z budov prezidentské kanceláře na adrese někdejšího ústředního výboru komunistické strany. Vyklizen byl podle agentury Interfax i slavný obchodní dům GUM naproti Kremlu na Rudém náměstí. Nakonec se podle policie ukázalo, že šlo o planý poplach.

Foto: Profimedia.cz

Obchodní dům GUM

Článek

"Kontrolu v komplexu budov na Starém náměstí uskutečňovali experti federální ochranky, kteří odpovídají za bezpečnost prvních mužů státu. Pracovníci prezidentské kanceláře během prověrky pokračovali v práci," uvedla agentura Interfax. Podle mluvčího ochranky šlo o "standardní preventivní opatření" po anonymním telefonátu, ale žádná bomba se nenašla. Později agentura doplnila, že podezřelý z falešného poplachu, který se týkal prezidentské kanceláře, byl dopaden.

Policejní zdroje agentuře TASS potvrdily i prověřování bombového poplachu ve všech moskevských obchodech Auchan. V jednom z nákupních středisek, Kuncevo Plazza, podle očitých svědků nakrátko vypukla panika. Na místě byli policisté se psy cvičenými na hledání výbušnin.

Podle listu Moskovskij komsomolec se prý v jednom nákupním středisku našel balík obsahující předměty připomínající výbušné zařízení a mobilní telefon, který by mohl posloužit k odpálení. Oficiálně však tato informace potvrzena nebyla.

Reklama

Výběr článků

Načítám