Hlavní obsah

V Egejském moři utonulo 39 migrantů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ankara
Aktualizováno

Nejméně 39 migrantů utonulo v Egejském moři při pokusu přeplout z Turecka do Řecka. V sobotu to oznámila turecká pobřežní stráž. Mezi oběťmi je několik dětí. Dalších více než 60 lidí Turci zachránili nedaleko letoviska Ayvacik.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Při plavbě z Turecka do Řecka utonulo přes 30 lidíVideo: Reuters

 
Článek

Migranti směřovali na řecký ostrov Lesbos. Jejich sedmnáctimetrová, přeplněná loď narazila na útes a potopila se. Turecké úřady se obávají, že počet obětí ještě vzroste. „Domníváme, že se uvnitř lodi jsou další těla,“ řekl stanici CNN místoguvernér provincie Çanakkale Saim Eskioglu.

Mnoho z těch, které se podařilo zachránit, převezli do nemocnice kvůli podchlazení. Policie zatkla muže, který je podezřelý z toho, že běžence pašoval.

Migranti na lodi byli podle turecké agentury Anadolu z Afghánistánu, Sýrie a Barmy.

Příliv migrantů do Řecka neustává ani v zimě. Podle Mezinárodní organizace pro migraci (IOM) zahynulo od Nového roku do pátku ve Středozemním moři 244 lidí. Celkem byl za letošek zaznamenán příchod více než 55 000 lidí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám