Hlavní obsah

Slovák byl deset minut pod vodou, jako zázrakem přežil

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jednadvacetiletý Tomáš z Martina se podruhé narodil. Strávil pod vodou deset minut a dalších 35 minut mu nebilo srdce, ale v současné době se těší dobrému zdraví.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Tomáš slavil kamarádovy narozeniny na břehu jezera. Když byla oslava, šel do vody, ačkoliv neumí plavat. „Byla to moje hloupost. Jak mi v nemocnici řekli, je nerozum jít se dvěma promile do vody,“ řekl televizi Joj.

Parta začala Tomáše hledat. Naštěstí si jedna žena pamatovala místo, kde mladík zmizel pod vodou. „Z vody, kde byl deset minut, ho vytáhl kolemjdoucí veterinář,“ uvedla televize. Společně s dalším mužem dával Tomášovi masáž srdce a umělé dýchání. Navzdory jejich snaze se Tomáš ve chvíli příjezdu záchranářů nacházel ve stavu klinické smrti. Nereagoval, nedýchal a nebilo mu srdce.

Posádka záchranky zahájila oživování, které bylo po několika desítkách minut úspěšné. Tomáše převezli do nemocnice v kritickém stavu. Nakonec všechno dobře dopadlo a Tomáš je zcela v pořádku. „Lékaři mi řekli, že jsem dostal novou šanci a nemám si ji promarnit,“ dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám