Hlavní obsah

Muž nezvládl při automobilové show své porsche a zranil desítky lidí

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Minimálně 26 lidí utrpělo v neděli na Maltě zranění při nehodě Porsche 918 Spyder, jehož řidič ztratil nad vozem kontrolu a vjel do davu přihlížejících. K incidentu došlo během tradiční automobilové show, jejímž cílem je vybrat peníze na charitu. Za volantem seděl podle webu listu The Daily Mail britský podnikatel Paul Bailey.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na motoristické show na Maltě vletělo porsche do divákůVideo: Reuters

 
Článek

Video natočené jedním z přihlížejících ukazuje, jak se auto jedoucí vysokou rychlostí po ranveji nepoužívaného letiště dotklo koly trávníku. Poté dostalo smyk a nekontrolovaně se vřítilo do přihlížejících diváků.

„Auto prorazilo bariéru v místě, kde stál dav lidí. Mnoho jich bylo zasaženo, byl tam chaos a výkřiky,“ řekl jeden ze svědků pro Times of Malta.

Z 26 zraněných je pět v kritickém stavu, mezi nimi je i šestiletá holčička a také 55letý Bailey. List Times of Malta uvedl, že někteří utrpěli vážná zranění hlavy a několikanásobné zlomeniny. Zraněným na místě pomáhali i psychologové.

K nehodě došlo během každoroční auto show Paqpaqli ghall-Istrina, která se konala pod záštitou maltského prezidenta. Po tragické události ji organizátoři ukončili.

Paul Bailey zbohatl, když se svou manželkou prodali svou telekomunikační společnost za 28 miliónů liber. Podnikatel na sebe letos upoutal pozornost, když vyšlo najevo, že kromě Porsche 918 Spyder vlastní i McLaren P1 a LaFerrari, což jsou vozy, které jsou mnohými považovány za současnou „svatou trojici hyperaut“. Celkem prý Bailey vlastní kolem 30 luxusních vozů.

Reklama

Výběr článků

Načítám