Hlavní obsah

Do Rakouska dorazilo z Maďarska kolem 3650 běženců

Vídeň
Aktualizováno

Zhruba 3650 migrantů dorazilo v pondělí několika vlaky z Budapešti do Vídně. S odvoláním na policejního mluvčího Patricka Maierhofera to v úterý oznámila agentura APA. Většina příchozích už prý ale rakouskou metropoli zase opustila a je na cestě do Německa. V Rakousku požádalo o azyl údajně jen šest Afghánců. Policie v úterý ráno nejprve informovala o více než 2000 imigrantech za pondělí, brzy však tento údaj aktualizovala.

Foto: Leonhard Foeger, Reuters

Běženci na nádraží ve Vídni

Článek

Většina z 3650 migrantů, kteří na vídeňské Západní nádraží přijeli, podle rakouské policie záhy nasedla do vlaků směřujících do Salcburku a Mnichova. Asi pět set lidí přenocovalo přímo na nádraží. Zhruba 700 migrantů strávilo podle agentury APA noc na úterý také na nádraží v Salcburku.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Několik stovek migrantů, kteří v pondělí opustili Budapešť po železnici, dorazilo ještě týž den do bavorského Rosenheimu či do Mnichova.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Po zpřísnění kontrol kvůli běžencům se na maďarsko-rakouských hranicích začaly tvořit frontyVideo: Reuters

Migranti do souprav směřujících do Vídně nasedli v pondělí v Budapešti poté, co se maďarská policie stáhla z Východního nádraží. Přinejmenším dvě ze souprav zastavili na hranici rakouští policisté a dožadovali se vystoupení osob bez potřebných dokladů. Nakonec ale všechny soupravy přes hranice pustili.

Rakouský kancléř Werner Faymann v pondělí v rozhovoru poskytnutém televizní stanici ORF ostře kritizoval svého maďarského kolegu Viktora Orbána. Také Rakousko ale v současnosti migranty, kteří v zemi nepožádají o azyl, nechává cestovat dál do Německa, upozornila agentura APA. "Úplná kontrola" nyní podle mluvčího Romana Hahslingera není v silách rakouské policie.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám