Hlavní obsah

Srážka letadel s parašutisty si na Slovensku vyžádala sedm mrtvých

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)
Bratislava
Aktualizováno

Sedm mrtvých si vyžádala čtvrteční srážka dvou sportovních letadel nad slovenskou obcí Červený Kameň u Dubnice nad Váhom. V obou strojích bylo v době nehody 20 parašutistů, potvrdilo slovenské ministerstvo vnitra. Předchozí informace médií uváděly až 36 lidí v jediném letadle.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záchranáři na místě pádu dvou letadel na západě SlovenskaVideo: Reuters

 
Článek

Svědci viděli vyskočit několik lidí padákem. Letadlo se mělo zřítit do těžce přístupného terénu v oblasti sedla Chotuč.

„Nehodu nepřežilo sedm osob,“ řekla serveru topky.sk Zuzana Farkašová z hasičského záchranného sboru. Podle slovenských médií zahynuli čtyři členové posádek a tři parašutisté.

Foto: TV Markíza

Vrak letadla u vesnice Červený Kameň

Parašutisté podle serveru pravda.sk měli nacvičovat hromadný seskok padákem na víkendové letecké dny. Letadla však letěla příliš blízko u sebe a srazila se ve výšce 1,5 kilometru.

V programu víkendového leteckého dne měl být hromadný seskok padákem z letadel AN-2 a L-410.Televize TA3 uvedla, že organizátoři letecký den zrušili.

Foto: Marek Kulhavý, Novinky

Srážka letadel s parašutisty si na Slovensku vyžádala sedm mrtvých

Zpravodaj deníku Pravda z místa nehody popsal, že na místě havárie se objevili dva parašutisté, kteří nehodu přežili. K incidentu se však odmítli vyjádřit.

Foto: TV Markíza

Vrak letadla u vesnice Červený Kameň

Andrej Hirjak z operačního střediska záchranné služby uvedl, že na místě zasahují záchranáři a hasiči. Na místo přiletěl i záchranářský vrtulník.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám