Hlavní obsah

Dánskou sestru obvinili z vražd čtyř pacientů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kodaň

Třicetiletá zdravotní sestra v Dánsku byla v úterý obviněna z vraždy už čtvrtého pacienta. Žena, jejíž jméno úřady nezveřejnily, byla zadržena už. 1. března. Vinu popírá.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Dánští policisté (ilustrační foto)

Článek

V úterý byla setra obviněna z vraždy už čtvrtého pacienta, který zemřel v roce 2012. Už předtím byla obviněna z trojnásobné vraždy poté, co na konci února za podezřelých okolností zemřeli v nemocnici v jihodánském městě Nykobing Falster tři pacienti.

Státní zástupkyně Jeanette Andersenová ale uvedla, že „během pracovních hodin obviněné nastalo nezvykle velké množství úmrtí” a že počet úmrtí citelně poklesl po jejím odchodu z nemocnice.

Žena veškerá obvinění popírá a opakovaně žádala o propuštění z vazby. „Být obviněn z něčeho, co člověk neudělal, je hrozné,” řekla před soudem a dodala, že její život „byl zničen”. „Moje rodina velmi trpí, počínaje mojí sedmiletou dcerou,” citovala ji agentura AFP.

Podle švédského tisku se v krvi některých obětí našlo nezvykle velké množství morfia a  diazepamu.

Reklama

Výběr článků

Načítám