Hlavní obsah

Rvačka utečenců v Drážďanech skončila 8 zraněnými a 50 zadrženými

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lipsko

Osm zraněných, včetně jedné ženy, si vyžádala hromadná rvačka mezi afghánskými a syrskými migranty ve stanovém utečeneckém táboře v Drážďanech. Proti rozvášněným účastníkům prudké bitky, mezi nimiž prý nechyběly ani ženy, musela zasáhnout policie, která zadržela 50 lidí. Podle webu listu Leipziger Volkszeitung se do boje zapojila stovka lidí.

Foto: Jens Meyer, ČTK/AP

Utečenci a policie u Drážďan

Článek

Na místo dorazilo 14 hlídkových vozů a dvě zásahové jednotky s více než 50 těžkooděnci. Nasazen byl i jeden vrtulník. Teprve poté se policii podařilo situaci uklidnit. Co bylo příčinou střetu mezi oběma skupinami běženců, není zatím jasné. Vše prý ale začalo verbálními přestřelkami.

„Muži a ženy se do sebe pustili vším, co jim padlo do ruky - od tyčí z oplocení až po lůžka,” řekl podle agentury policejní mluvčí. Podle některých svědků nechyběly ani všudypřítomné děti.

Na místě muselo kvůli zajištění bezpečnosti prozatím zůstat osm desítek policistů. Ve stanovém táboře je už zhruba týden kolem 1000 žadatelů o azyl, poznamenala k incidentu agentura DPA.

Reklama

Výběr článků

Načítám