Hlavní obsah

Slovákovi, který zapomněl dceru v rozpáleném autě, hrozí až 12 let vězení

Právo, ivi (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Sedm až dvanáct let vězení hrozí muži z Nitry, který ve středu zapomněl svou dvouletou dceru na několik hodin v rozpáleném automobilu na parkovišti. Podle lékařů způsobilo smrt dívky přehřátí organismu.

Foto: TV Markíza

Holčičku našli v tomto voze.

Článek

Policie podle mluvčí Boženy Bruchterové zahájila řízení ve věci trestného činu opuštění dítěte. Sedmapadesátiletý Jozef K. zatím nebyl obviněn. Nemohl být ani vyslechnut, protože se psychicky zhroutil a je pod vlivem sedativ.

Podnikatel měl ráno odvést svou dceru do jeslí, ale zapomněl na to a jel přímo do práce. Holčička seděla vzadu v dětské sedačce, otec vystoupil a zamkl vozidlo. Dítěte si všimli náhodní kolemjdoucí až ve tři hodiny odpoledne. Bylo už mrtvé. Na těle mělo údajně puchýře.

Lékař Peter Visolajský uvedl, že organismus mladšího dítěte se přehřeje rychleji. „Tam, kde slunce svítí přímo na pokožku, vznikají popáleniny. Celkovým přehřátím organismu dochází k otoku mozku a následně k úmrtí,“ řekl deníku Sme.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám