Hlavní obsah

Na bratislavské demonstraci proti imigraci zadrželi desítky Čechů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava
Aktualizováno

Na sobotní bratislavské demonstraci Stop islamizaci Evropy bylo zadrženo 140 lidí, mezi nimi 60 Čechů. V diskusním pořadu Slovenské televize to v neděli uvedl slovenský ministr vnitra Robert Kaliňák.

Pochod slovenských radikálů v BratislavěVideo: Právo

 
Článek

České ministerstvo zahraničních věcí má ale informaci o zadržení čtyř desítek Čechů. Jak řekla Novinkám mluvčí resortu Michaela Lagronová, 21 z nich bylo záhy propuštěno.

Bratislavská policejní mluvčí Tatiana Kurucová zase řekla Novinkám, že bylo zadrženo 41 občanů České republiky a celkově 72. „Jsou podezřelí z přečinu výtržnictví,” dodala k zadrženým Čechům. Maskovaní chuligáni podle ní poškodili šest policejních vozide.

Pochodu a následně demonstrace se zúčastnilo několik tisíc lidí. Po ukončení shromáždění napadlo několik desítek radikálů diváky mezinárodní cyklistické soutěže City Down Hill, která se konala pod Bratislavským hradem. Závod byl při jízdě brazilského jezdce přerušen, protože výtržníci vtrhli na trať. Na místě zasahovala policie, která zatkla několik agresorů.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Účastnice shromáždění

Na bratislavském hlavním nádraží následně napadla skupina extremistů rodinu ze Saúdské Arábie.

Dva Češi z Karlových Varů na shromáždění roztrhali vlajku Evropské unie. [celá zpráva]

Foto: Ivan Vilček, Právo

Transparent držel muž, který měl na oblečení podobiznu Jozefa Tisa.

„Přijeli jsme podpořit tuto akci. Nechceme, aby Evropu zaplavili přistěhovalci,“ řekl Novinkám jeden z účastníků.

Pochod doprovázely stovky policistů a vodní dělo. Došlo i na střet s početně výrazně menší skupinou lidí, kteří protestovali proti xenofobii.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Odpůrci pravicových radikálů

Reklama

Výběr článků

Načítám