Hlavní obsah

Přestřelka v Göteborgu si vyžádala dva mrtvé

Göteborg
Aktualizováno

Dva mrtvé a patnáct raněných si podle poslední bilance vyžádala v noci na čtvrtek střelba v restauraci v Göteborgu na jihozápadě Švédska. Původně se uvádělo jen osm zraněných. Jeden muž je v kritickém stavu, stav dalších čtyř vážněji zraněných je stabilizovaný.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policie na místě činu v GöteborguVideo: Reuters

 
Článek

Jeden očitý svědek řekl švédské televizi SVT, že do restaurace ve čtvrti Hisingen vstoupili dva muži a začali střílet z automatických zbraní. „Neměl jsem příležitost přemýšlet nad tím, co se děje. Uviděl jsem, že kamarád krvácí, a snažil jsem se krvácení zastavit, jak jsem to jen rukama mohl udělat,“ řekl svědek, který odmítl uvést své jméno.

„Není tu naprosto nic, co by naznačovalo terorismus,“ ujistila policejní mluvčí Ulla Brehmová. Žádné podrobnosti o případných podezřelých neuvedla. Podle Reuters dodala: „Podnikli jsme v této oblasti policejní akci, protože tu řádí zločinecké gangy. Střílelo se tu už v minulosti.“

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„S vážnými incidenty, kdy jsou gangy připraveny použít násilí, se v Göteborgu setkáváme už několik let. V tomto směru není pro nás (střelba) překvapením,“ řekl policejní mluvčí Klas Friberg, jehož citoval švédský list The Local.

Dřívější střety gangů ale nebyly tak rozsáhlé. „Měli jsme tu v uplynulých letech podobné problémy se střílením, ale nikdy takového rozsahu,“ řekl ráno policejní mluvčí Björ Blixte.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám