Hlavní obsah

Českého řidiče havarovaného autobusu probudili z umělého spánku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Slovenští lékaři probudili z umělého spánku českého řidiče autobusu, který o minulém víkendu havaroval na východním Slovensku. V pátek to řekla mluvčí fakultní nemocnice v Prešove Renáta Cenková. Nehoda si vyžádala životy dvou cestujících - Češky a Ukrajinky.

Foto: TV Markíza

Autobus narazil do betonového sloupu mýtné brány.

Článek

„Pacient je při vědomí, dýchá sám a komunikuje s okolím. Jeho zdravotní stav je vážný, nadále zůstává hospitalizován na oddělení anesteziologie a intenzivní medicíny,” uvedla Cenková.

Řidič, který utrpěl kromě jiného zlomeniny dolních končetin a četná řezná poranění, byl původně hospitalizován v Popradu. Podstoupil několik operací a lékaři po nehodě autobusu označili jeho zdravotní stav za kritický. [celá zpráva]

Foto: Novinky.cz s použitím Mapy.cz

Z 31 lidí, které zdravotníci po tragické nehodě hospitalizovali, byl řidič zraněn nejvážněji. V nemocnici podle slovenských médií skončil také jeho syn, který byl druhým řidičem autobusu.

Foto: TV Markíza

Zničený autobus

V havarovaném autobusu společnosti Nobless Line na lince mezi Prahou a ukrajinským Užhorodem cestovalo 42 pasažérů. Vozidlo při sjezdu z dálnice D1 u obce Spišský Štvrtok v okrese Levoča čelně narazilo do sloupu. Stalo se tak v době, kdy se na vozovce vytvořila čerstvá vrstva sněhu.

Podle dřívějšího vyjádření přivolaného znalce autobus před nárazem patrně překročil povolenou rychlost. Slovenský ministr vnitra Robert Kaliňák na místě nehody řekl, že řidič autobusu zřejmě nepřizpůsobil jízdu stavu vozovky. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám