Hlavní obsah

Novináři odhalili „krycí identitu“ Putinovy mladší dcery

– Moskva
Právo, sw

Jekatěrina Vladimirovna Tichonovová (28), členka vědecké rady Moskevské státní univerzity (MGU), není nikdo jiný než léta pro veřejnost utajená mladší dcera prezidenta Vladimira Putina. S odhalením, které posléze potvrdily i zdroje agentury Reuters, přišel respektovaný ruský novinář Oleg Kašin.

Foto: Maxim Zmeyev, Reuters

Ruský prezident Vladimir Putin při každoroční tiskové konferenci v Moskvě

Článek

Ten zároveň publikoval i několik fotografií mladé ženy. Kreml informaci ani nepotvrdil, ani nevyvrátil.

Kašin je přesvědčen, že Jekatěrina si zvolila jako příjmení druhé jméno své babičky z matčiny strany. Navíc informace známé o Tichonovové-Putinové podle něj zcela odpovídají, ať už jde o přesné datum narození či zálibu v profesionálním akrobatickém rock and rollu.

Figuruje v projektu za 42 miliard korun

„Ano, je to ona,“ potvrdil Reuters zdroj ve vedení univerzity. Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov na přímou otázku, zda je tato mladá žena ve skutečnosti Jekatěrina Putinová, jasnou odpověď neposkytl. „Nevím, to není moje práce. Zabývám se prezidentem, a ne jeho dětmi,“ řekl.

Na pravděpodobnou totožnost Putinovy dcery se přišlo díky investigativní práci novinářů z mediální skupiny RBK. Ti upozornili na gigantický developerský projekt na rozšíření MGU. Právě Tichonovová podle nich vede organizaci Innopraktika, jež se na plánu za 1,7 miliardy dolarů (asi 42 mld. Kč) podílí.

Šampiónka v rock and rollu

I když RBK mladou manažerku s prezidentem přímo nespojila, udělali to za ni jiní: „Členka vědecké rady MGU a šampiónka v akrobatickém rock and rollu Jekatěrina Vladimirovna Tichonovová, narozená 31. srpna 1986.

Pseudonym si zjevně zvolila na počest babičky Jekatěriny Tichonovny Škrebněvové,“ napsal na Facebooku Kašin, který pak publikoval rozsáhlý článek s dalšími argumenty na podporu svého tvrzení.

„RBK včera objevili Putinovu dceru ve vědecké radě MGU. RBK i Kašin jsou borci,“ napsal pak na Facebooku opoziční lídr Alexej Navalnyj.

Vloni média psala o Putinově starší dceři Marije (29) provdané za Nizozemce. Po sestřelení malajsijského boeingu nad Donbasem se údajně ze země rychle odstěhovala. Až dosud se Kremlu dařilo soukromí obou mladých žen dokonale chránit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám