Hlavní obsah

Slovenská gymnazistka si kvůli špatnému vysvědčení lehla pod vlak

Novinky, ivi, Bratislava

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kvůli špatným známkám na vysvědčení si ve čtvrtek 15letá Jesika ze slovenského města Pezinok lehla pod vlak. Srážku jako zázrakem přežila, ale souprava jí amputovala obě nohy.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

K tragédii došlo nedaleko nádraží. „Dívka si lehla na koleje. Strojvedoucí okamžitě zatáhl rychlobrzdu, ale srážce už zabránit nedokázal,“ uvedl bratislavský policejní mluvčí Michal Szeiff.

Jak konstatoval deník Nový čas, vlak děvčeti odřízl pravou nohu v holeni a levou nad kotníkem. Jesiku hospitalizovali v Dětské fakultní nemocnici v Bratislavě. „Její zdravotní stav je stabilizovaný. Je mimo ohrožení života,“ řekla mluvčí nemocnice Dana Kamenická.

Ve škole jsou zdrceni

Spolužáci prozradili, že Jesika propadla v pololetí z fyziky, chemie a matematiky. Pololetní vysvědčení se na Slovensku rozdávalo v pátek. „Je to hrozné. Ve škole s ní žádné jiné problémy, kromě znalostí z některých předmětů, nebyly. Je to pouze pololetní hodnocení, do konce roku si mohla známky opravit,“ cituje deník profesorku zmíněné školy. „Jsme z toho zdrceni a velmi nás to mrzí,“ dodala ředitelka gymnázia Jana Solgová.

Jesika byla podle spolužáků veselá dívka, která reprezentovala město ve volejbalu. „Je to super děvče. Nikdy v životě bych si nepomyslela, že je něčeho takového schopna,“ uvedla její spolužačka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám