Hlavní obsah

Slovenský kněz chce postavit železnou oponu před morem homosexuality

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

K moru třetího tisíciletí přirovnal řeckokatolický kněz Rastislav Baka vývoj společnosti v západní Evropě, protože tam si usurpují práva homosexuálové na úkor tradiční rodiny. Nepřímo okomentoval i adopce dětí páry téhož pohlaví.

Foto: Profimedia.cz

Kněz by chtěl vztyčit železnou oponu.

Článek

„Již stovky slovanských rodin křičí, na Západě nám ukradli děti, podívejte se na naše neštěstí a poučte se. Probuďte se, zastavte mor třetího tisíciletí,“ uvedl ve svém kázání. Baka vyzval, aby takové toleranci a pokroucenosti byla postavena železná opona a aby taková špína byla vytlačena za hranice státu. Homosexuální páry označil kněz slovy „amorálnost, špína a zvrhlost“.

”Děti jsou tam zboží, skutečná biologická máma je v Evropě nic. Práva tam mají gayové, homosexuálové i pedofilové, ale nikoliv otec a matka,“ tvrdil dále Baka.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Kázání odmítl v uplynulých dnech odvysílat veřejnoprávní rozhlas. Řeckokatolický arcibiskup Ján Babjak označil postup rozhlasu za cenzuru a porušení náboženské svobody projevu. Kázání v úterý zveřejnil server aktuality.sk.

Útok před referendem o tradiční rodině

„Pokud zaspíme a budeme jen nečinně přihlížet amorálnosti a zvrhlosti, určitě prohrajeme,“ kázal dále Baka. „Morální život je ohrožen, je zde útok na rodinu. Nečestnost, korupce a zlodějství rozsévá nenávist. Rodina, přátelství a mezilidské vztahy ustupují a vpřed se tlačí zisk a bohatství. To všechno se skrývá za toleranci, svobodu projevu, demokracii,“ dodal.

Slováci budou sedmého února v referendu hlasovat o ochraně tradiční rodiny a zákazu adopce dětí osobami stejného pohlaví. Média odmítla kromě zmíněného kázání odvysílat také spot aktivistů na podporu tradiční rodiny.

K řeckokatolické církvi se při sčítání lidu v roce 2011 přihlásila na pětimiliónovém Slovensku téměř čtyři procenta lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám