Hlavní obsah

Putin vyhlásil manévry na Dálném východě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Bojovou připravenost vojenských jednotek na východu země se rozhodl prověřit ruský prezident Vladimir Putin. Zároveň chce zkontrolovat připravenost místních úřadů na válečné podmínky. Sdělil to ve čtvrtek ministr obrany Sergej Šojgu na poradě armádního velení.

Článek

„V souladu s (Putinovým) nařízením ve čtvrtek od 10 hodin moskevského času (8 hodin SELČ) nařizuji uvést vojska východního vojenského okruhu, jakož i jednotky dislokované na tomto území, do plné bojové připravenosti," řekl Šojgu.

Ministr nařídil vyvést jednotky z kasáren na cvičiště, kde budou plnit kontrolní úkoly a taktická cvičení. „Zvláštní pozornost" při prověrce má být věnována ”přepravě vojenských uskupení na velké vzdálenosti".

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Nejde o první kontrolu bojeschopnosti od počátku letošního roku. Podobně Putin nařídil v únoru prověřit jednotky na západě a ve středu země, na konci června pak cvičili vojáci na jihu Ruska.

Související témata

Foto: Michael Klimentyev/RIA Novosti/Kremlin, Reuters

Ruský prezident Vladimir Putin

Foto: STRINGER, Reuters

Průvod demonstrantů v moskvě

V srpnu následovala kontrola sil na severovýchodu země a začátkem září se odehrály velké manévry týlových jednotek. Tentokráte se ale spolu s jednotkami prověřuje i připravenost řady ministerstev a úřadů na Dálném východu "plnit úkoly ve válečných podmínkách".

Reklama

Výběr článků

Načítám