Hlavní obsah

Ve Švýcarsku vykolejil vlak se 140 pasažéry, vagón visí nad srázem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Curych
Aktualizováno

Ve švýcarských Alpách ve středu vykolejil v místě sesuvu půdy osobní vlak. Jeden z vagónů se z trati sesunul po příkrém srázu. Na místě zasahují záchranáři. Havárie si vyžádala pět těžce zraněných a šest lehce zraněných. Všech 140 cestujících se z vlaku podařilo vyprostit.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Nehoda vlaku ve ŠvýcarskuVideo: Reuters

 
Článek

Vlak vykolejil u Tiefencastelu v kantonu Graubünden kolem jedné hodiny odpoledne. Mimo koleje skončily tři vagóny soupravy, která převážela 140 lidí. Jeden z vagónů zůstal částečně na železničním svršku a visí nad srázem. Další sjel z trati po příkrém srázu a zůstal mezi stromy.

První vůz soupravy udržely na svahu stromy. V něm jelo asi 50 cestujících. Podle mluvčího kantonální policie měli štěstí v neštěstí: „Jel s nimi strážný anděl,” řekl Daniel Zinsli.

Foto: Arno Balzarini, ČTK/AP

Jeden z vagónů vykolejeného vlaku sjel ze srázu a zastavily ho stromy.

Tvrzení, že vagón sjel do kaňonu Schin nebo dokonce do vodního rezervoáru Solis, se nepotvrdilo.

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

Tiefencastel

Mluvčí policie Zinsli řekl agentuře SDA, že záchranná operace skončila a všichni cestující byli vyproštěni. Upřesnil i počet zraněných, pěl lidí je těžce zraněno, šest lehce.

Foto: Arno Balzarini, ČTK/AP

Záchranář s jedním ze zraněných z vlaku, který vykolejil nedaleko švýcarského Tiefencastelu.

Kantonální policie z Graubündenu hned po nehodě uvedla pro Basler Zeituing, že si havárie vyžádala větší množství zraněných. Většina cestujících utrpěla šok.

Na místě zasahovala stovka záchranářů, čtyři vrtulníky, které přepravily těžce zraněné do nemocnice, a dva tucty sanitek. Připraveni byli i potápěči, protože pod srázem teče řeka.

Foto: Arno Balzarini, ČTK/AP

Záchranáři odvážejí jednoho ze zraněných lidí z vlaku, který vykolejil nedaleko vesnice Tiefencastel.

Pravděpodobnou příčinou neštěstí byl sesuv půdy. Lokomotiva ještě projela, ale vagóny už ne. Meteorologové uvedli, že v oblasti ve středu silně pršelo a deště v předchozích dnech byly tak hojné, že půda už více srážek nepojala.

Provoz na trase z Churu do Svatého Mořice je přerušen.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám