Hlavní obsah

Bratislavský přístav je přeplněný, utrhl se ponton se třemi plavidly

Právo, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V důsledku poruchy na plavební komoře Gabčíkovské přehrady je už několik dnů zastavena plavba na slovenském úseku Dunaje. V důsledku toho se v bratislavském přístavu hromadí lodě.

BEZ KOMENTÁŘE: Bratislavský přístav je přeplněný, utrhl se ponton s třemi plavidlyVideo: Ivan Vilček, Právo

 
Článek

V pátek večer došlo v přístavu v hlavním městě Slovenska k nehodě, když se utrhlo lano, které drželo ponton se třemi zakotvenými loděmi. Ukotvení na břehu nevydrželo nápor tří lodí a silného proudu Dunaje, jehož hladina se zvedla po vydatných deštích.

Po utržení lana vydali kapitáni všech tří plavidel příkaz, aby se lodě od sebe oddělily. Hrozilo totiž, že lodě se utrhnou a po proudu narazí do dalších plavidel zakotvených za nimi. Cestující museli lodě opustit a vše sledovali ze břehu. Ke zranění osob nedošlo.

Foto: Ivan Vilček, Právo

V Bratisalvě se utrhl se ponton s třemi plavidly.

Ponton následně přivázali k jinému kotvišti. „Na místě zasahovalo devět hasičů a tři kusy techniky,“ uvedl dispečink bratislavských hasičů. Cestující se následně mohli vrátit na palubu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám