Hlavní obsah

Jeden mrtvý a několik zraněných při nočních přestřelkách na Ukrajině

Kyjev

Nejméně čtyřikrát bylo v noci na čtvrtek narušeno příměří na Ukrajině. Uvedl to ředitel Centra pro vojenskopolitická studia Dmytro Tymčuk. Opět bylo napadeno kontrolní stanoviště před letištěm v Kramatorsku a opěrný bod armády v Doněcké oblasti, kde armáda zabila jednoho separatistu, uvedla Ukrajinska pravda.

Foto: Andrei Petrov, ČTK/AP

Proruský separatista u východoukrajinského Slavjansku.

Článek

„V čase od 22.30 do 23.20 bojovníci ostřelovali z minometů kontrolní stanoviště sil protiteroristické operace na letišti v Kramatorsku,“ řekl Tymčuk k prvnímu útoku.

Nejvážnější byl ale střet v Doněcké oblasti, kde byl napaden opěrný bod armády.

„Při odvetné palbě byl zlikvidován jeden terorista a několik jich bylo zraněno. Na místě byl zajištěn granátomet RPG-18 a velkorážný kulomet.“

BEZ KOMENTÁŘE: Přestřelky u východoukrajinského SlavjanskuVideo: Ukrajinské ministerstvo vnitra

Ukrajinský prezident Petro Porošenko minulý pátek nařídil vojákům na jihovýchodě země klid zbraní. Proruští separatisté se příměří zavázali dodržovat v pondělí. Platit by mělo minimálně do tohoto pátku. Obě strany se ale navzájem obviňují z jeho porušování.

Separatisté děkují komunistům

Luhanští separatisté mezitím zveřejnili video, ve kterém děkují za podporu ruské komunistické straně.

Premiér samozvané Luhanské lidové republiky Vasilij Nikitin řekl: „Chtěl bych velmi poděkovat všem Rusům, členům Komunistické strany Ruské federace, a zejména Kazbekovi Kucukovičovi (Tajcaevovi, tajemníkovi ústředního výboru KSRF, pozn. red.) za poskytnutou humanitární pomoc. „S vaší pomocí zvítězíme,“ dodal.

Reklama

Výběr článků

Načítám