Hlavní obsah

Rebelové rozdávali dětem Porošenkovy bonbóny. Pohořeli

Právo, vpl
Doněck
Aktualizováno

Na závěr nedělního shromáždění u příležitosti Mezinárodního den dětí, které uspořádali proruští separatisté shromáždění na Leninově náměstí v Doněcku, čekalo návštěvníky překvapení.

BEZ KOMENTÁŘE: Dav lidí rozšlapal na demonstraci v Doněcku bonbóny

 
Článek

Na místo dorazila bílá dodávka s rebely v maskáčích, kteří místo zbraní nesli sladkosti, líčil na blogu Griff White reportér listu The Washinghton Post (WP). Velké hnědé krabice s čokoládou, karamelovými a citrónovými bonbóny podle vlastních slov vyrabovali z jednoho ze skladů. A hned je začali rozdávat dětem.

„Když si však lidé všimli, že sladkosti vyrobila firma Rošen, začali se vztekat. Do té doby příjemná a uvolněná nálada okamžitě zmizela,“ uvedl White.

Rošen totiž patří nově zvolenému ukrajinskému prezidentovi Petru Porošenkovi, jehož povstalci viní z vlny násilí, jež minulý týden vypukla na jihovýchodě země.

Porošenko po svém zvolení řekl, že operace proti separatistům musejí zesílit. [celá zpráva]

Krvavé bonbóny

Rozvášněný dav považoval pamlsky od Rošenu za provokaci. Matky začaly kopat do krabic, dupat po čokoládách a pokřikovat na vzbouřence: „To jsou krvavé bonbóny!“ „Chtěli jsme dát dětem bonbóny. To je všechno. Co na tom záleží, odkud ty sladkosti jsou?“ bránil se jeden z rebelů.

„Porošenko nás nemůže zabíjet a současně nám podstrojovat,“ namítla jedna žena.

Skupina pak rychle nasedla zpět do auta a odjela. „Pod pozorným pohledem Lenina, který na náměstí shlíží ze žulového podstavce, nakonec nastoupily úklidové čety a rozsypané a rozšlapané mlsy zametly,“ uzavřel White.

Sklad firmy Rošen separatisté ve městě vyrabovali. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám