Hlavní obsah

Expremiér Berlusconi začne od pondělí pomáhat seniorům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ˇExpremiér Silvio Berlusconi ve středu u soudu v Miláně podepsal nařízení, podle nějž si má odpykat svůj roční trest za daňové úniky veřejně prospěšnými pracemi, službou v domově pro seniory. Sedmasedmdesátiletý politik by měl v domově důchodců začít pracovat už v pondělí, uvedla agentura ANSA.

Foto: Remo Casilli, Reuters

Bývalý italský premiér Silvio Berlusconi

Článek

Berlusconi byl loni pravomocně odsouzen ke čtyřem letům vězení, díky amnestii se mu ale délka trestu snížila na rok. Kvůli svému vysokému věku nemusel nastoupit  do vězení a vybral si místo toho veřejně prospěšné práce. Soud s tím souhlasil a určil mu práci v domově důchodců katolické nadace Fondazione Sacra Famiglia na milánském předměstí Cesano Boscone.

Expremiér musí do domova, kde pečují o důchodce a handicapované osoby, docházet alespoň jednou týdně na čtyři hodiny. Jinak má ale poměrně volný režim.

Soud politikovi nařídil, že nesmí opouštět byt mezi 23:00 a 06:00, jinak se ale může pohybovat, kde bude chtít, a dokonce smí od úterý do čtvrtka dojíždět do Říma. To mu umožní pokračovat v politické kariéře šéfa vládní strany Vzhůru Itálie!

Berlusconi je ale soudně stíhán v řadě kauz, ale ve většině z nich ještě nebylo vyneseno pravomocné rozhodnutí. Mediálně nejznámější je stíhání kvůli zneužití pravomoci veřejného činitele a kvůli sexu s nezletilou marockou dívkou Ruby.

Reklama

Výběr článků

Načítám