Hlavní obsah

Ukrajina zveřejnila záběry útoku na své letadlo

Kyjev
Aktualizováno

Ukrajinská pohraniční stráž v neděli zveřejnila záběry, které pořídila v sobotu posádka jejího letadla, když monitorovala činnost neoznačených sil poblíž hranic mezi Ukrajinou a Autonomní republikou Krym. Kamera zachytila vojáky, kteří se na místě zakopávali. Pak jeden z nich namířil na letadlo laserový zaměřovač.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Zveřejněné záběry útoku na ukrajinské letadloVideo: Reuters

 
Článek

Malé letadlo pohraniční stráže typu Diamond v sobotu monitorovalo oblasti pohraniční z výšky asi 1000 metrů. Při akci se podle Ukrajinců dostalo pod palbu a začalo hořet. Nikdo z tříčlenné posádky nebyl zraněn. [celá zpráva]

Záběry mají dokumentovat útok na letadlo. Na závěr videa je vidět laserový paprsek, který stroj zaměřil a bílé záblesky, což by mohly být výstřely.

Osvícení laserem ale nepotvrzuje útok na letadlo, protože jde spíše o laser, který by mohl oslnit pilota, než o laser pro zaměřování zbraní.

Přestože ukrajinské úřady hovořily o tom, že jejich letadlo bylo zasaženo a hořelo, nezveřejnily záběry požáru stroje.

Podle BBC pořízený záznam potvrzuje, že okolo stanů jednotek bez označení byly vykopány zákopy. Zprávy, že ozbrojenci obecně považovaní za ruské vojáky, vytvářejí kolem svých stanovišť zákopy, se objevily už před několika dny. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám