Hlavní obsah

V Londýně nouzově přistál airbus s hořícím motorem

Londýn
Aktualizováno

Na londýnském letišti Heathrow v pátek dopoledne odstartoval a chvíli poté nouzově přistál Airbus A319. Z jeho motoru vycházel kouř. Všech 75 cestujících bylo evakuováno, tři byli lehce zraněni. Obě vzletové a přistávací dráhy byly uzavřeny.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Airbus A319 musel nouzově přistát v LondýněVideo: Reuters

 
Článek

BBC citovala Johna Coghlana, aniž uvedla jeho funkci: "Bylo to bezpečné nouzové přistání a pasažéři byli evakuováni na ranvej."

Společnost British Airways v prohlášení k případu uvedla: "Let BA762 z Heathrow do Osla se vrátil krátce po startu zpět na Heathrow kvůli poruše."

Podle svědků jeden z motorů stroje hořel, uvedla televize Sky News, a druhý byl přetížený. Oznámila také, že stroj zřejmě vlétl do hejna ptáků.

Třiatřicetiletý Rob Brownell, který viděl letadlo z londýnské Imperial Wharf Station, řekl BBC, že plameny byly jasně vidět: "Něco nade mnou silně rachotilo, tak jsem se podíval nahoru a viděl jsem letadlo v plamenech. Plameny se táhly nejen za motorem, ale zasahovaly na křídlo. Nechávalo za sebou kouřovou stopu a pak byl cítit pach leteckého petroleje."

Na místě byli připraveni i londýnští hasiči. "Jedna posádka ze stanice hasičů na Heathrow asistovala letištním hasičům při požáru letadla," uvedli hasiči na Tweeteru.

Obě vzletové a přistávací dráhy byly kvůli nouzovému přistání uzavřeny. Jižní byla po chvíli opět otevřena. Severní, kde stroj přistával, zůstávala zavřená o dvě hodiny déle. Odkloněno bylo 23 letů. Nehoda si podle pražského letiště vyžádala zrušení čtyř z dnešních deseti plánovaných spojů mezi oběma metropolemi. Šlo o lety společnosti British Airways s příletem na ruzyňské letiště v 15.00 a v 19.00 a odletem v 15.50 a 19.45, uvedla mluvčí letiště Eva Krejčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám