Hlavní obsah

Rezešová chtěla prý potrestat řidiče fiatu, který ji zdržoval. Čtyři lidé uhořeli

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)
Bratislava

Nehoda, při níž před měsícem na maďarské dálnici uhořeli čtyři lidé, byla údajně důsledkem konfliktu mezi řidičkou terénního BMW Evou Varholíkovou-Rezešovou a řidičem vozidla Fiat Punto. Dceři někdejšího šéfa Východoslovenských železáren Alexandra Rezeše vadilo, že ji fiat zdržuje a vytlačila ho. Podle deníku maďarského Blikk o tom na policii vypovídal řidič kamiónu, který byl svědkem nehody.

Foto: Profimedia.cz

Eva Varholíková-Rezešová (35) u maďarského soudu, který ji kvůli tragické nehodě poslal do vazby

Článek

Maďarská policie měsíc hledala svědka nehody, který se nyní přihlásil a vypovídal. Podle řidiče kamiónu se Eva Varholíková-Rezešová snažila potrestat řidiče fiatu za to, že jí okamžitě neuvolnil levý pruh dálnice a vytlačila osobní vůz až do odstavného pruhu. Vzápětí do menšího vozu narazila, fiat se po nárazu do svodidel vzňal a uhořeli v něm čtyři lidé.

Na základě této výpovědi je pravděpodobné, že vyšetřovatelé zpřísní obvinění vůči Rezešové a bude obviněna ze zabití. Původně jí hrozil trest ve výši pět až deset let za zabití z nedbalosti, ale po překvalifikování obvinění může být její trest mnohem vyšší. Naznačilo to i rozhodnutí soudu, který ve středu prodloužil vazbu Rezešové až do 23. prosince. Původně měla být ve vazbě pouze do soboty.

Foto: MTI

Ohořelé trosky Fiatu Punto

Původně se spekulovalo, že řidička v dvousetkilometrové rychlosti podlehla mikrospánku a narazila se svým BMW do Fiatu Punto. [celá zpráva]

V její krvi se také našel alkohol a drogy. [celá zpráva]

Alexander Rezeš patřil do skupiny blízkých spolupracovníků bývalého slovenského premiéra Vladimíra Mečiara. V jeho vládě zastával post ministra dopravy. Rezeš postupně ovládl jeden z největších slovenských podniků Východoslovenské železárny. V době největší slávy se Rezeš přes podnik stal vlastníkem fotbalového klubu Sparta Praha. Rezeš zemřel v roce 2002 ve Vídni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám