Hlavní obsah

Gang opakovaně zneužíval 15letou dívku, v dětském domově nikomu nechyběla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Manchester

Británii šokují nové informace o gangu Britů pocházejících z Pákistánu, který zneužil na padesát teenagerek. Jednou z nich byla i patnáctiletá dívka, jež bez většího zájmu vychovatelů opouštěla dětský domov s 24hodinovou péčí. Gang ji mohl opakovaně znásilňovat i díky fatálním chybám úředníků.

Foto: Profimedia.cz

Britská policie. Ilustrační foto

Článek

Většina členů gangu - celkem devět z dvanácti - bylo posláno za mříže, přičemž Mohhmmed Sajid dostal za znásilnění 12 let a Kabeer Hassan za stejný čin devět let. Ostatní vyfasovali po šesti letech.

Gang z oblasti velkého Manchesteru byl dopaden v roce 2010, kdy nový státní zástupce otevřel odložený případ dívky, která uvedla, že ji šéf gangu zneužil, což potvrdil test DNA. Původní prokurátor ho odložil kvůli tomu, že by na porotu dívka kvůli svému způsobu života působila nevěrohodně. [celá zpráva]

Za jedinou noc ji znásilnilo 25 mužů

Listy Daily Mail uvedl další šokující podrobnosti selhání úřadů. Ve spárách gangu skončila i 15 letá dívky, která byla v dětském domově. Během třech měsíců devatenáctkrát odešla, přesto se po ní nepátralo. Místo toho jí jen poslali SMS s dotazem, kdy se vrátí.

Při jednom z těchto výletů ji za noc zneužilo 25 mužů. To však v domově nikdo nezjistit. Nikdo nepátral po tom, co dělá. Ani psychologové to netušili. Personál nebyl nijak školen.

 Dětský domov si účtoval čtvrt miliónu liber ročně

Domov byl soukromý a za pobyt dívky v péči si provozovatel účtoval kolem čtvrt miliónu liber ročně, protože šlo o „intenzivní a individuální péči“. Je to mimochodem osmkrát více, než kolik stojí studium na prestižní škole v Etonu.

Při vyšetřování se ukázalo, že personál v tomto domově neměl ani speciální školení v oblastech jak zacházet se sexuálně zneužívanými. Navíc se měnil v průběhu po devíti měsících.

Reklama

Výběr článků

Načítám